Ensemble


En del av Globengruppen

Ensemble

Håkan Bäck, Tina Holmgren, Åke Lindgren

Christine Eddeborn, Thomas Roos, Disa Bäck

Nathalie Hjertstedt,  Johan Furuhjelm, Eric Almefalk

Levande orkester med - Bar Qvartet.

Håkan Bäck

Skriver, Spelar och Producerar.


Håkan Bäck har under många år varit "primus motor" i många olika nöjesteatersammanhang i Linköping. Farser, revyer, musikteater, mm, är han pappa till. 

Håkan delar sin tid mellan Teaterns Hus/Globenteatern och Nya Folkparksteatern i Gamla Linköping - senast med succéuppsättningen Pelle Svanslös sommaren 2018. Sommaren 2019 vänter ett helt nytt äventyr med nya spännade äventyr på samma scen.


Håkan har spelat på de flesta scener i länet och flerfalt belönad för sina insatser för teaterkulturen - fick 2005 Linköpings Kommuns Kulturpris. Medlem i Sällskapet Shownarrarna - där han erhållet flertalet utmärkelser för utmärkt scenprestationer, flera guldmedaljer samt bl.a. den  inom sällskapet mest eftertraktade statyetten "Narren" 3 gånger!

Bifrostordens Kulturpris 2011

Tage Danielssonstipendium 2015

Tina Holmgren

Sångare & Skådespelare.


Tina Holmgren har stor erfarenhet både på som runt scenen.  I många år och i många produktioner har hon haft sitt finger med i spelet, på ett eller annat sätt - spelat, sjungit, sålt biljetter, kollat smink och kläder, byggt, lappat och lagat! Tusenkonstnär med eld och ormar på meritlistan. Hon har medverkat i allt från revyer, farser, barnteater, familjemusikal till drama.


Tina har spelat på flera större scener runt länet bl.a. i Sjöbergska Friluftsteatern, Nya Folkparksteatern, Sagateatern i Linköping, och Landeryds hembygdspark stora scen. Vi har också kunnat se henne i Backa Kulturhus samt Bohus Fästning.

Hon har medverkat i allt från revyer, fars, barnteater, familjemusikal till drama.

Med stor bredd har hon spelat många varierande roller med stor framgång, bl.a. som Lovis i Ronja Rövardotter, men också Fröken Julie samt som flygande Farmor Skogsmus står på hennes långa meritlista.

Tina har även provat på att spela in reklamfilm och agerat i kortfilmsproduktioner.

Hon är utbildad på Marieborgs Folkhögskola och vid Commedia school i Köpenhamn!Thomas Roos

Skådespelare.


Thomas har stor erfarenhet av skådespel, farser och komik - nu senast i Landeryds sommarlustspel där han medverkat i flera år". Det blir andra gången han nu står på  Linköpingsrevyns scen.


Thomas har många strängar på sin lyra och är bl.a. personlig tränare, Dalmas och Egen företagare.

Fitness Instruktör, vattenträning, Zumba,  Massör, samt Vattentränings instruktör på Linköpings

Komun.


Thomas är en person som gillar att se människor att utvecklas, inte minst sig själv. Fullt upp med nya projekt och äventyr. Det gör han genom att arbeta med olika verksamhetsformer. Han brinner i grunden för träning med enbart kroppen som redskap - andligt som fysiskt.


Disa Bäck

Sångerska & Skådespelare.


Disa har trots unga år stor erfarenhet av scenen.  Medverkade i flera av Linköpingsrevyns revyer.

Hon debuterade som nioåring som rumpnisse i Ronja Rövardotter på scenen i gamla Linköping, och har sen dess varit med i sex andra produktioner på samma scen. Nu senast spelade hon Maja Gräddnos i 2018s uppsättning av ”Pelle Svanslös”. Sin revydebut gjorde Disa 2015 i caférevyn ”Dagnys” och har sen dess medverkat i alla Teaterns Hus revyer, något som hon tycker är väldigt roligt!


Förutom teater så är musik och sång hennes stora intresse, och hon studerar till vardags på Linköpings Musikgymnasie på Folkungaskolan. Där läser hon sitt tredje år på det estetiska programmet med sång som sitt huvudinstrument, och efter studenten i vår är hennes plan att fortsätta utbilda sig inom musik eller teater, eller allra helst musikal.

Nathalie Hjertstedt

Sångare & Skådespelare..


Nathalie började spela teater när hon var 6 år och spelade för första gången för en riktig publik i Folkets Park sommaren 1998. Läste på Anders Ljungstedts gymnasium estetska program med inriktning Teater.

Hon har jobbat som teaterpedagog i Teaterns Hus sedan 2008.


Skrivit manus och regisserat mindre produktioner som tex modernisering av Shakespeares Hamlet. Just nu aktiv som regissör och manusförfattare till produktionen "Romeo och Julian"medTeaterns Hus ungdomsensemble, beräknad premiär under våren 2019.


Medverkat i flera större sommarproduktioner i Gamla Linköping,  LasseMajas detektivbyrå, Ronja Rövardotter, Madicken, Petsson och Findus och så LasseMajas detektivbyrå igen -2017. Revyerfarenheter från Nyårsrevyn "Fullt Sprut", och Caférevyerna "Ediths Café" och "Säg det i toner" (2018) i Teaterns Hus.


Har bred erfarenhet inom olika delar runt teater så som, manus, regi, skådespeleri, smink, kostym, rekvisita samt scenmästare.

Åke Lindgren  - NYHET!

Skådespelar.


Åke Lindgren har varit med i olika teateruppsättningar i Östergötland sedan 1975. Har spelat det mesta -  farser, folklustspel, barnteater, bygdehistoria, experimentteater, klassiska pjäser som Gökboet – men detta är första revyn.


Under många år kunde man se honom i olika uppsättningar i Åtvidaberg, men har också kunnat ses i Linköping, bl a i Himmel och Helvetes produktioner i slutet på 80-talet.  Senast i nyårsfarsen på Sagateatern 2017. Sedan några år syns han mest i kvartersteatern i Norrköping.


Inledde karriären med ett mimspel, som spelades runtom i Sverige, men med premiär i tyska Bonn.  Dessvärre har det inte blivit fler turneér sedan dess, men hoppet är det sista…..

Gick teaterlinjen på Marieborgs fokhögskola under sent 70-tal.


Har också provat film med enstaka statistroller, bl a i nyss bioaktuella ”Den blomstertid nu kommer”.F d journalist, med ett förflutet på bl a Radio Östergötland och Östnytt. Arbetar numer med att läsa in talböcker för synskadade.
Christine Eddeborn

Skådespelare.


Christint har flerårig erfarenhet på scenen.  Medverkade i Linköpingsrevyns kaférevyerna "Cederhök 100år" samt " I gevääär" samt Kaférevyn "Dagnys". Vi såg henne också i Pettsson och Findus, Lasse/Majas detektivbyrå på Friluftsteatern i Ga Linköping. I Landeryds hembygdsgård har hon spela 4 somrar, bl.a i "Söderkåkar, Fars lille pojk m fl. Skolklasser har sett henne i " gammeldags skola" i Ga Linköping vid flertal tillfällen. "Fru Pettersson" är en spännande karaktär anno tidigt 1900-tal som hon iklätt sig de senaste 5 somrarna på gatuteatern i ga: Linköping.


Christine arbetar som Teaterpedagog i Teaterns Hus och har utb. från bl.a Marieborgs FHSK, Stockholms Elementära Teaterskola, Sthlms improvisationsteater mm.

Medverkade i Nyårsrevyn i Linköping sedan 2013 "Fullt Sprut".

Hon var konferencier vid invigning av Hospitalstorget våren -18. Du ser henne i Stångåsstadens informationsfilm om saker du kan fixa hemma själv.

Flera somrar i rad har hon varit ansvarig för teaterläger samt teaterproduktionen på Hållgårdens lilla scen i Gamla Linköping."

Hon är en livlig söderböna från Stockholm som älskar improvisatiinsteater och utmaningar! Hon finner lycka i att glädja andra genom teater, sång och dans! Å det gör hon med charm och mycket humor!


Johan Furuhjelm  - NYHET!

Skådespelare.


Johan har sedan små barnsben varit med på Linköings stora scener, allt från Myra på Gamla Linköpings stora friluftsscen och dess uppsättning av "Fem myror är fler en fyra elefenter" till att spela titelrollen som Pelle Svanslös i sommarens uppsättning på Nya Folkparksteatern. Totalt har han redan medverkat i sju uppsättningar på Nya Folkparskteatern och föregångaren Sjöbergska friluftsteatern.


Parallellt med sin brinnande intresse för teater studerar han även på gymnasiet och är kursledare på teaterns hus teaterskola. Där har han också varit elev i snart tio år. Det här blir första året han medverkar i linköpingsrevyn, något han tycker ska bli väldigt roligt.


Johan är en energirik tonåring som inte tycker om att sitta stilla. När det kommer till att stå på scen finns det inget bättre än att få underhålla en publik med sprudlande energi, men att samtidigt hitta det där som ger en föreställning det lilla extra är något han hoppas göra varje gång han ställer sig på scenen.

Eric Almefalk  - NYHET!

Skådespelare.


Eric  jobbar som skådespelare både på scenen och framför kameran. Eric medverkade i Nya folkparksteatern som elaka Måns i somras. Det blir första gången han nu står på Linköpingsrevyns scen.


Eric har även spelat huvudkaraktär i olika reklamfilmer som bland annat: Telia, Lensway, Röda korset, DNB billån, Lottoland, VAIN sthlm och Länsförsäkringar.


Han spelar även i en serie som kommer sändas nu i vår på tv3.

Eric spelar även i kortfilmer och gör stora samarbeten som modell.


Eric är en driven person som gillar att ge sig på nya utmaningar och att utmana sig själv.  Att hoppa på nya äventyr är en drivkraft för honom. Han har ett stort brinnande intresse för skådespeleri och vi är glada att ha med Eric på våran scen!


Nyårsrevy i Linköping

Fira nyår

med oss!

Våra mest exklusiva

och eftertraktade biljetter.

Bokas nu!


Köp & Boka biljett här!

Här hitar du föreställningsdagar och biljettbeställningsinformationa. Här kan du: Boka- Betala samt få dina billjetter - allt via nätet.

Praktiskt och bekvämt!Nyårsfest med Linköpingsrevyn!

Skratt och trivsel. Musik och sång.

Boka nu!

Copyright © 2012. Linkopingsrevyn - Oneweb. All Rights Reserved